Scottex®en het milieu

 

In de afgelopen jaren heeft Kimberly-Clark, het bedrijf dat het merk Scottex® op de markt brengt, minder water en energie verbruikt, en minder koolstofdioxide geproduceerd, terwijl het toch meer producten vervaardigd heeft. Voor het opstellen van haar bosbouwbeleid werkt Kimberly-Clark nauw samen met Greenpeace, via het Forest & Trade Network (FTN), een partnership tussen en de houtverwerkende nijverheid. Bovendien zijn alle papierproducten van Scottex® FSC gecertificeerd.

 

Wat is FSC?

FSC is een label of keurmerk op een hout- of papierproduct dat aangeeft dat een product afkomstig is uit een verantwoord beheerd bos. Het FSC label garandeert de verantwoorde oorsprong omdat niet enkel het bos van oorsprong wordt gecontroleerd, maar ook de hele handelsketen tot bij de eindconsument. Als eindklant krijg je dan de garantie: dit product is afkomstig uit een goed beheerd, FSC gecertificeerd bos.

Wie is FSC?

FSC staat voor ‘Forest Stewardship Council’ en is een internationale ngo die in 1993 werd opgericht door boseigenaars, de houtsector, sociale bewegingen en milieuorganisaties. FSC is een ledenorganisatie waarbij elk lid (individu of organisatie) wordt onderverdeeld in de ecologische, sociale of economische kamer. Dankzij deze unieke structuur verenigt FSC ecologische, sociale en economische belangen.

Waarom FSC?

Bossen, met hun immense rijkdommen aan leven, staan wereldwijd onder grote druk. De ontbossing raast meedogenloos verder. Daarnaast tast bosdegradatie of bosverarming zowel de tropische bossen van Afrika als de loofbossen in de Westerse wereld aan.

Scottex® & FSC

FSC zorgt voor de certificering van bossen volgens strikte principes en criteria, en voor het labelen van het hout dat uit deze bossen afkomstig is. FSC is dus een keurmerk dat aan duurzaam beheerde bossen wordt gegeven, en aan producten die hieruit afkomstig zijn. Het FSC label op de Scottex® producten geeft aan dat deze producten vervaardigd zijn van hout(producten) uit een verantwoord beheerd bos.
Cookie-instellingen